NYHED-VIBRATOOL

VIBRATOOL - Fejlfinding af mislyde fra din bils undervogn - klonk lyd fra baghjul

På  messen Automechanika i Frankurt den 13. til 17. september 2016 præsenterer SVJ-Sensors det nye måleværktøj  VIBRATOOL

En efterspurgt udvidelse af SteViSens® 62 fra 2 sensorer og op til 8 sensorer.   Læs mere på  www.vibratool.com

 

Vibratooler en innovativ opfindelse, som er specielt udviklet og designet til at hjælpe med at lokalisere mislyde fra din bils undervogn. Måske har du oplevet vibrationer, knæklyde, rystelser ved høj hastighed, klonklyde fra for- og baghjul eller anden støj, hvis kilde ikke kan lokaliseres. Med Vibratoolkan du hurtigt komme problematikken til livs og spare dig selv for gætværk og timers arbejde.

SteViSens var første generation

SteViSens var første generation. Måleværktøjet er udstyret med to accelerationssensorer, som kan måle påvirkning i tre planer. Det betyder, at du kan placere SteViSens under bilen, hvor den sidder fast ved hjælp af magneter. Når undervognen har en mislyd, starter du SteViSens, og du får et klart signal om, hvor problemet er. Det er en let og elegant løsning på et irriterende problem.

Så gjorde Vibratoolsit indtog

Til trods for SteViSens og dennes indlysende fordele er det faktisk blot blevet endnu lettere at tage hånd om klonklyde fra for- og baghjul, rystelser grundet defekt i drivlinjen, knæklyde og

rystelser i bilen ved høj hastighed efter Vibratooler kommet på markedet. Her er der tale om ikke blot en videreudvikling, men også en forfinet udgave af SteViSens.

 

Vibratoolmåler 9 x 13 x 2,5 cm og har en touchskærm, hvor al betjeningen foregår. Der er tre indgange; en til strøm, en til lagring af hukommelse og en indgang, hvor du skal tilslutte de medfølgende hubs. Afhængigt af dit problem kan du tilslutte én til fire hubs. Det betyder, at du i alt kan få adgang til data fra otte sensorer. Vibratooludmærker sig således på en lang række forskellige parametre, der alle betyder, at du får adgang til et måleværktøj, hvor dataene hurtigt kan hjælpe dig med at løse dit problem.

Sådan fungerer Vibratool

Helt grundlæggende opererer Vibratoolmed samme teknologi som dens forgænger. Men designet, brugervenligheden og ikke mindst det faktum, at du nu hurtigere og lettere kan kortlægge mislyde fra undervognen på større vogne som busser og lastbiler, gør Vibratooltil et uundværligt stykke værktøj, når du ønsker en præcis afklaring på problemer, hvor der er rystelser eller underlige lyde, du ikke ellers kan finde grunden til.

 

Du placerer simpelthen en hub i førerkabinen og slutter den let til Vibratoolmed et kabel, der måler 1.5 meter. Herefter placerer du de to sensorer, så de sidder nogenlunde samme sted på hver side af akslen. Tilslut dem herefter til hubben. Grøn i højre side og rød i venstre side. Når dette er gjort, kan du køre en tur, og så vil hubbene og Vibratool registrere de rystelser, der opstår.

Sensorkablerne fås som standard i 3, 6, 15 og 25 meters længde.

 

Vibratooler så smart indrettet, at den kan optage bagud i tiden. Det betyder, at du kan sætte den til at optage, når du mærker vibrationer fra undervognen eller hører klonk- knæk- og andre mislyde, du gerne vil af med. Så gemmer Vibratool de data, som opstår på grund af mislyden, og du kan i ro og mag studere resultaterne på din computer, når du kommer hjem.

Du kan tilslutte flere sensorer på én gang

Med Vibratoolhar du nu fået muligheden for at tilslutte flere sensorer på én gang. Det betyder, at du kan sætte sensorerne på flere aksler ad gangen. Det er en meget stor fordel, både når du skal undersøge en almindelig personbil, men i endnu højere grad når der er tale om eksempelvis en lastbil. Det er simpelthen den ultimative løsning, når du hurtigt og let skal afklare et problem, der udspringer fra bilens undervogn.

Du kan let optage og overføre data til PC med datalogging

Som før nævnt er en af de store fordele ved Vibratool, at du kan overføre data fra måleværktøjet til din PC. Når du beder Vibratool om at lave en optagelse bagud i tiden, kan du samtidigt indsætte et bogmærke. På den måde kan du hurtigt og let finde ud af, hvor rystelserne eller klonklydene kommer fra. Den sensor, der sidder nærmest fejlkilden, vil nemlig give det kraftigste udslag.

Er måleværktøjet svært at bruge?

Vibratooler meget brugervenligt. Den store LED-touchskærm er meget nem at betjene, og da

selve fastkoblingen af sensorerne på bilens aksler foregår ved hjælp af små, kraftige magneter, skal du heller ikke bruge værktøj. Efterfølgende kan du som sagt blot overføre de gemte data til en PC og her nøje studere udslagen og på den måde lokalisere mislydene fra undervognen.

 

Vibratoolkan bruges til alle køretøjer og er absolut uundværlig, når du skal lokalisere en mislyd fra undervognen.